Het vlaggenschip van Serramarrocco is deze wijn gemaakt van de inheemse druif Pignatello. Na een rijping van 18 maanden op houten vaten van 500 liter rijpt de wijn nog 10 maanden door op fles alvorens deze op de markt komt. Een powerwijn met veel inhoud! Lees meer..
Voor wijnliefhebbers is Sicilië een paradijs op aarde, met zijn geweldige klimaat, bijzondere bodems en inheemse druivenrassen. In het westelijke puntje van het eiland, in de provincie Trapani, liggen de wijngaarden van Marco di Serramarrocco. Hij keerde terug naar het familielandgoed na een carrière in de financiële sector in Londen. Hij plantte ongeveer 60 hectare wijngaarden aan, waarbij voor ieder perceel de juiste druif werd gezocht, die recht deed aan het terroir. Het zijn bijna allemaal inheemse druiven, zoals pignatello, grillo en zibibbo. Die laatste vind je bijna nergens anders in het land en is volledig aangepast aan de lokale situatie. Hij kan uitstekend tegen het warme weer en kan goed tegen een stevige, verfrissende zeebries. Het grote verschil tussen dag- en nachttemperatuur is gunstig voor de smaakontwikkeling en zorgt voor voldoende zuren. Er worden geen herbiciden toegepast en de wijngaard wordt op milieuvriendelijke wijze bewerkt.
Het vlaggenschip van Serramarrocco is deze wijn gemaakt van de inheemse druif Pignatello. Na een rijping van 18 maanden op houten vaten van 500 liter rijpt de wijn nog 10 maanden door op fles alvorens deze op de markt komt. Een powerwijn met veel inhoud!
Het vlaggenschip van Serramarrocco is deze wijn gemaakt van de inheemse druif Pignatello. Na een rij..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen