Bekijk nu onze wijnsuggesties uit het huidige bulletin
Kwaliteitswijn voor een betaalbare prijs
Gratis bezorging vanaf €75 of 12 flessen
Meer dan 250+ wijnen in het assortiment
Nu per fles te bestellen

Mosselen en wijn

  • Geplaatst op
  • Door Vanouds de Zwaan
Mosselen en wijn

Welke wijn drink je nu het best bij mosselen. Je lees het in dit blog.

Mosselen en wijn       

 

Mosselseizoen

Het is weer juli, een periode die voor velen in het teken staat van vakantie. Naast zon, zee en strand doet het ons ook meteen denken aan één ding, namelijk: mosselen! Het seizoen van de Zeeuwse bodemcultuurmosselen begint meestal begin juli met de nieuwe oogst. De exacte datum is afhankelijke van de kwaliteit, het aanbod en het weer in het voorjaar. Dit jaar ging het mosselenseizoen op 26 juni van start. Het mosselseizoen duurt ongeveer 9 maanden van juli tot april. Nog beter is om de stelregel aan te houden van er zit een “r” in het seizoen: in de seizoenen zomer, herfst en winter zijn er mosselen verkrijgbaar en in de lente doorgaans niet. In de lente planten ze zich voort.

Mosselen en wijn

Welke wijn past nu het beste bij mosselen? Over smaak valt natuurlijk niet te twisten, maar in zijn algemeenheid kan men zeggen dat de wijn die men gebruikt bij het koken van de mosselen kan worden doorgedronken gedurende de maaltijd.

Men kan hierbij rekening houden met de sauzen die bij het gerecht worden geserveerd. Populaire smaken zijn: mosterdsaus, cocktailsaus, ravigottesaus, kerriesaus en natuurlijk niet te vergeten de “good old” knoflooksaus. Kies je voor een wat vettigere saus probeer dan ook eens een vettige wijn zoals een Chardonnay.

Houdt ook rekening met de ingrediënten die men gebruikt. Kook je de mosselen op traditionele wijze met prei, ui, wortel en bladselderij en wat witte wijn dan zal de mossel automatisch de smaak van deze ingrediënten in zich opnemen. Je kan dan denken aan een wijn uit de Elzas zoals een Riesling, Pinot Blanc of Pinot Gris.

Wat ook goed werkt bij mosselen is een Gruner Veltliner, een Sauvignon Blanc of een Chenin Blanc.

Bekijk alle mosselwijnen.

Recente artikelen
Tags
Voor een goede winkelervaring maken wij gebruik van cookies Manage cookies

Gratis bezorging

vanaf € 75 of 12 flessen

Snel thuisbezorgd

vaak al de volgende dag

Alle wijnen per fles te bestellen

al vanaf € 4,95

Betaal op maat

Betaling met iDeal, creditcard, overboeking of Mister Cash