Bekijk nu onze wijnsuggesties uit het huidige bulletin
Kwaliteitswijn voor een betaalbare prijs
Gratis bezorging vanaf €75 of 12 flessen
Meer dan 250+ wijnen in het assortiment
Nu per fles te bestellen

Wijn en wild

  • Geplaatst op
  • Door Vanouds de Zwaan
Wijn en wild

Ook zo'n liefhebber van wild, maar weet je nooit welke wijn je erbij moet drinken? Zoek dan niet verder! Lees dit blog en ontdek welke wijnen er goed bij welk soort wild passen.

Wild en Wijn

De herfst heeft al weer een tijdje zijn intreden gedaan in het land. Buiten is het koud en guur en binnen is het tijd om de open haard aan te steken. Dit is ook de periode dat het wildseizoen van start gaat. Op 15 oktober start het culinaire wildseizoen. In vele restaurants vind je dan wild op het menu. Wil je thuis een keer wild bereiden dan is een recept snel gevonden in een kookboek of op het internet. Bij de slager of poelier haal je een goed stuk vlees, maar dan komt het lastige. Welke wijn drink je nu bij wild? Hierop kun je niet een eenduidig antwoord geven. Elk stuk wild heeft een andere smaak en wordt op een andere manier bereidt. Om je hier bij te helpen zetten we hieronder een aantal tips op een rijtje.

Konijn en wijn

wild konijn kun je zowel met witte wijn, als met rode wijn combineren. Een verrassend goede combinatie is een Pinot Gris of Pinot Grigio met konijn. Je kunt ook denken aan een Chardonnay uit de nieuwe wereld. Drink je liever rood? Neem dan een lichte rode wijn, die je even terug koelt. Een Chinon uit de Loire of een Sangiovese uit Italië.

Onze favoriete witte wijn: Zenato - Pinot Grigio à €6,99 of Casa Silva - Chardonnay Collecion à €8,95.

Onze favoriete rode wijn: Conte di Campiano - Sangiovese à €6,49 of Les Athletes du vin - Chinon à €10,95

Fazant en wijn

Fazant is net als konijn goed te combineren met zowel witte wijn als rode wijn. Een ietwat zoetere wijn is erg lekker bij een gebraden fazant. Je kunt hierbij denken aan de wijnen uit de Elzas. Eet je zuurkool bij je fazant neem dan een Chardonnay. Wijnen van de Pinot Noir druif zijn ook erg lekker bij fazant.

Onze favoriete witte wijn: Hubert Beck - Riesling à €7,95 of Auvigue - Macon Solutre à €11,95.

Onze favoriete rode wijn: Collin Bourisset - Pinot Noir L'incontournable à €7,95 of Domaine Salmon - Sancerre Rouge à €16,95.

Patrijs en wijn

Bij Patrijs en wijn moeten wij meteen denken aan een wat vollere witte wijn. Bijvoorbeeld een Chardonnay uit Californië. Een lichtere rode wijn uit de Bourgogne kun je hier ook uitermate goed bij drinken. Heb je echt wilde grijze patrijzen, dan kun je denken aan wat sterkere rode wijnen. Een mooie Bordeaux is dan goed om te drinken.

Onze favoriete witte wijn: Philibert du Charme - Chardonnay à €6,95 of Wente - Riva Ranch Chardonnay à €18,49.

Onze favoriete rode wijn: Collin Bourisset - Bourgogne Pinot Noir à €11,95 of Le Bouquet de Monbrison - Margaux à €23,95.

Duif en wijn

Een duif gaat goed samen met oude en nieuwe wereld. In de Bordeaux streek moet je denken aan Pauillac, Margaux, Lalande de Pomerol. In Italië is Vino nobile di Montepulciano de wijn die bij duif gedronken wordt. Een Carmenere uit Chili of een Malbec uit Argentinië zijn ook hele goede keuzes.

Onze favoriete rode wijn: Casa Silva - Carmenere Collecion à €8,95 of Chateau Real Caillou - Cuvee Lectio Lalande de Pomerol à €14,95.

Haas en wijn

Bij haas en wijn heb je verschillende opties. Het hangt erg af van de bereidingswijze welke wijn je moet kiezen. Bij Hazenrugfilet is een Pinot Noir uit Nieuw-Zeeland of een Zinfandel uit Californië een uitstekende combinatie. Verwerk je vruchten zoals appels of bessen in je gerecht dan moet je denken aan een Beaujolais Village. Hazenpeper heeft een stekkere wijn nodig, zoals een Argentijnse Malbec of een Italiaanse Primitivo.

Onze favoriete rode wijn: Conte di Campiano - Primitivo di Manduria à €8,95 of Villa Maria - Seddon Pinot Noir à €35,69.

Ree/Hert en wijn

Een ree kan gemakkelijk een volle wijn hebben. Een mooie Rioja is hier een goed voorbeeld van of de combinatie Cabernet Sauvignon-Shiraz. Voor hert mag je een iets stevigere wijn hebben. Een Chianti Classico is een perfecte wijn hiervoor.

Onze favoriete rode wijn: Marques de Caceres - Exellens Crianza à €12,59 of Il Capiteto - Chianti Classico à €14,95.

Everzwijn en wijn

Bij de stevige smaak van zwijn kun je gemakkelijk een krachtpatser neerzetten. Een Gigondas of een Chateauneuf-du-pape uit de Rhone, een Barolo of een Amarone uit Italië of wat te denken van een Priorat. Een voor een wijnen met spierballen die de krachtige smaak van het zwijn kunnen hebben.

Onze favoriete rode wijnen: Proyecto Granacha de Espana - Fosca Priorat à €12,95 of Cellier des Princes - Hauts Coteaux à €29,99.

 

Recente artikelen
Tags
Voor een goede winkelervaring maken wij gebruik van cookies Manage cookies

Gratis bezorging

vanaf € 75 of 12 flessen

Snel thuisbezorgd

vaak al de volgende dag

Alle wijnen per fles te bestellen

al vanaf € 4,95

Betaal op maat

Betaling met iDeal, creditcard, overboeking of Mister Cash