Wijnomschrijving
Krachtige geur, pruimen en chocola, intens, verleidelijk, zwarte olijven, intens en warm, chocola en krentjes, veel tannines, machtig, tikje steng, mooie wijn.
Vinificatie
De druiven worden met de hand geoogst, in de laatste week van maart en de eerste twee weken van april. In de kelder volgt een koude inweking van 8 dagen op 8 graden. De alcoholische gisting volgt daarna en duurt zo’n twee weken, bij zo’n 28 tot 30 graden. Daarna nog tien dagen op de schillen voor meer kleur en diepgang. 80% van de wijn rijpt 10 maanden op vaten van Frans eikenhout, zodat hij een mooie extra dimensie krijgt.
In de Bordeaux-streek wordt de petit verdot in kleine hoeveelheden gebruikt in blends met de belangrijkste druiven, zoals cabernet en merlot. Petit verdot dient om wat meer stevigheid en ruggengraat aan het geheel te geven. Apart zorgt hij voor een zeer krachtige en peperige wijn, met duidelijke zuren en tannine. Hij moet dan ook lang aan de stok hangen om goed te rijpen. In het Chileense klimaat is het in elk geval geen probleem om hem rijp te krijgen. Dat is mooi te proeven in deze wijn. Van de druiven komt 50% uit Lolol en 50% uit Los Lingues, aan de voet van de Andes. Allebei ideale plekken voor deze druif, met grote temperatuurverschillen.
Wijn/Spijs
Salade met gerookte eendenborst, hazenpeper, wild zwijn, belegen kazen, gegrilde lamskarbonades.
Bewaarpotentieel
Op dronk, ook nog 3-5 jaar laten liggen