Champagne Gosset Celebris Rosé Extra Brut in giftbox 2007 In 1584 maakte Pierre Gosset, wethouder van Aÿ en wijnbouwer, vooral rode, stille wijnen met de oogst uit zijn eigen wijngaarden. Dit maakt van Gosset het oudste wijnhuis in de Champagne. Echter in de 18e eeuw veranderde de productie van stille wijnen gemaakt in en rond Aÿ naar bubbels. De malolactische gisting wordt zorgvuldig vermeden om het appelzuur, die zorgt voor de natuurlijke fruitige aroma's, te behouden. Gosset assembleert de beste Cru's van het district Marne, met een gemiddelde classificatie van 95% op de officiële Cru schaal ("échelle des crus"). 59% Chardonnay en 41% Pinot Noir, waarvan 7% uit rode wijn bestaat. De druiven voor deze Champagne komen voornamelijk uit de volgende gemeentes/Cru's: Ay, Bouzy, Cramant, Chouilly, Vertus, Avize.... Gosset maakt alleen gebruik van de beste Cru's uit het district Marne met een gemiddelde classificatie van 95% op de officiële kwaliteitsschaal. De dosage voor de Celebris Rosé 2007 Extra Brut is 5 gram per liter. Malolactische gisting wordt met opzet gemeden, om al het primaire fruit zoveel mogelijk in de wijn te behouden. De wijn wordt minimaal 6 jaar in de kelders bewaard, alvorens dégorgement plaatsvindt. 96/100 Tyson Stelzer Champagne Guide 2014 (Australia) 97/100 Gilbert & Gaillard Magazine 12 2013 (France) Een perfect aperitief, maar ook een uitstekende begeleider bij tonijn, garnalen, lamsvlees en kalfsvlees, wilde zalm, maar zeer zeker ook desserts bereid met rood fruit of grapefruit. Deze Champagne komt het beste tot zijn recht als hij gedronken wordt op een temperatuur tussen de 10 en 12 graden Celsius.
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen