0
Jean en Stan Gagnaire, 2 gepassioneerde broers, bezitten Château La Chapelle Despagnet, dat gelegen is een kilometer verwijderd van het hart van de Saint-Emilion. Het is een klein domein en bezit 7 ha wijngaarden. Het terroir van de wijngaarden is uniek en is een uitgelezen huwelijk tussen bodem, klimaat en druivenrassen. De familie is zeer toegewijd en hecht ontzettend veel waarde aan de tradities van het wijnmaken en respect voor de natuur. Hun belangrijkste doel is het produceren van kwaliteitswijnen met veel elegantie.
Deze Saint-Emilion Grand Cru is gemaakt van 80% Merlot en 20% Cabernet Sauvignon. De wijnstokken stan aangeplant op een bodem van kalk en klei.
Fermentatie onder gecontroleerde temperaturen gedurende 2-3 weken in roestvrij stalen vaten en cementen vaten. De wijn rijpt 12 maanden in houten vaten (1/3 deel nieuwe hout!).
Lekker bij smaakvolle vleesgerechten, gevogelte, geroosterde vleesgerechten en kazen.