0
De Romeinen plantten de eerste wijnstokken in Saint-Emilion al in de eeuw voor onze jaartelling. De Benedictijner monniken zetten dit werk voort en vernoemen het domein naar de monnik Emilion. Na de phylloxera crisis richtten de wijnbouwers in 1884 het Premier Syndicat Viticole de France op. Deze organisatie vormde in 1931 de eerste wijncoöperatie van Bordeaux. De wijnbouwers bleven steeds op zoek naar verbetering van de wijnen en het definiëren van kwaliteitscriteria. in 1954 ontstaat de AOC Saint-Emilion en in 1999 werden de wijngaarden van Saint-Emilion geregistreerd als werelderfgoed door de UNESCO. Deze erkenning toont de verbondenheid tussen de mens en dit uitzonderlijke terroir gedurende meer dan 2000 jaar.
60% Merlot, 30% Cabernet Franc, 9% Cabernet Sauvignon en 1% Malbec. De wijngaard ligt op een helling en staat onder invloed van het zeeklimaat. Kleiachtige kalksteenbodem.
Heerlijk bij kreeft, gazpacho, geconfijte eend, mediterrane quiche en desserts met bosbessen of peer.