De meester van de witte Bordeaux wijn, oenoloog Denis Dubourdieu, maakt een prachtige en krachtige witte wijn met veel expressie. Verfijnde geuren van toast, licht eikenhout, geel fruit en citrus. De smaak zet vol, rond en sappig in. Lees meer..
Clos Floridène in Les Graves kwam in 1982 tot stand door Denis en Florence Dubourdieu die verschillende percelen op de beste wijnterroirs aankochten. De naam Floridène is een samenstelling van hun voornamen. Het fruit staat aangeplant op een dunne, zandige leemlaag op kalksteenlagen waardoor de wortels van de wijnstokken maar 50 cm diep kunnen groeien. In de zomer voorziet de poreuze kalklaag de wijngaard van water dat in de winter is opgeslagen. Deze bodem, typisch voor de Bordeauxstreek, zorgt voor witte wijnen met een verfijnde smaak.
De oogst wordt met de hand gedaan, meestal in een keer en soms in twee opeenvolgende beurten als de rijping dat vereist. Na eventuele schilinweking worden de druiven voorzichtig geperst, waarbij het contact met zuurstof wordt vermeden. De perswijn wordt apart gehouden van de druppelwijn. Fermentatie in 25 % nieuwe vaten geduren de 8 maanden met bâtonnage.
Oogstjaar 2017 is een blend van 56% Sauvignon, 44% Sémillon. Intense aroma's met fruitige tonen van perzik, citroen, grapefruit, minerale en toasty tonen. Stevige en frisfruitige smaak. Deze volle en goedgestructureerde wijn kan 10 jaar bewaard worden.
De meester van de witte Bordeaux wijn, oenoloog Denis Dubourdieu, maakt een prachtige en krachtige w..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen