Collin-Bourisset Moulin-à-Vent des Hospices 2020
De wijnstokken voor Domaine des Hospices Civils de Romanèche-Thorins Moulin-à-Vent zijn gemiddeld 45 jaar oud en zijn aangeplant op granietgrond. Druiven worden handmatig geoogst en vinificatie wordt uitgevoerd met gedeeltelijke ontsteling; het sap wordt vervolgens uit de tank gehaald om de extractie van kleur en tannine te stimuleren. Daarna vindt er een gedeeltelijke rijping op houten vaten plaats.
Een rijke en dicht gearomatiseerde Gamay, zoals we gewend zijn van Moulin-à-Vent. Een expressieve neus met tonen van gemacereerde zwarte en rode kersen, bramen en zwarte bessen. De vrucht wordt vergezeld door steranijs, verse viooltjespedalen en gemalen cacaobonen. De wijn is droog, medium-bodied, met fijne tannines en verfrissende zuren.
Kelderpotentieel: nu drinken of 10+ jaar oud worden
Tip: Geniet met gegrild rood vlees, geroosterde aubergine of scherpe zachte kazen zoals Époisses.
Over Collin-Bourisset
Henri Collin en Louis Bourisset bundelden hun krachten aan het begin van de 20e eeuw; beide worden beschouwd als pioniers in de wijnindustrie en hebben een rijke geschiedenis met het geliefde landgoed Hospices de Romanèche-Thorins. In feite heeft Collin-Bourisset sinds 1926 exclusiviteit in de productie, wijnbereiding en marketing van Hospices de Romanèche-Thorins.
Na 193 jaar in het historische pand Crêches-Sur-Saône, bracht 2014 een grote verandering voor Collin-Bourisset toen ze samen gingen werken met Maison Jean Loron. De filosofie van Maison Collin-Bourisset is altijd geweest om de beste wijnen te produceren die Beaujolais en Bourgondië te bieden hebben. Dit partnerschap bracht geweldige synergieën tot leven en een kans voor Collin-Bourisset om dichter bij de wijnstokken te zijn.