Winkelwagen
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
Quinta do Carmo Dom Martinho Tinto 2017
Op de rijke klei- en kalksteen bodem van Alentejo wordt van 50% Aragonez, 30% Trincadeira, 15% Alicante Bouschet en 5% Cabernet Sauvignon deze robijnrode wijn gemaakt. In de neus expressief met aroma’s van rijpe bessen en in de mond jammy smaken met een mooie frisheid. Ideaal bij vlees of gevogelte.
De Alentejo, waar het wijnhuis Quinta do Carmo ligt, behoort tot de
warmste wijngebieden van Portugal en zelfs van Europa. Het wijngebied is
uitermate geschikt voor het maken van geconcentreerde rode wijnen,
waar Quinta do Carmo dan ook gespecialiseerd in is. Verrassende lokale
druivenrassen als Alicante Bouschet, Trincadeira en Aragonez
(Tempranillo) voeren er de boventoon. Daarnaast maken ze ook
verrassende witte wijnen, gemaakt van de lokale druivenrassen Arinto,
Antão Vaz en Roupeiro.
WIJNGAARD EN REGIO
Afkomstig van verschillende wijngaarden in Alentejo, een wijngebied in
het midden van Portugal. De bodem bestaat uit klei en kalksteen.
VINIFICATIE
De druiven worden apart gevinifieerd. De gisting vindt plaats op
gecontroleerde temperatuur in RVS tanks. Na de gisting blijft het sap nog
in contact met de schilletjes om meer smaak te onttrekken. Daarna rijpt
de wijn nog 6 tot 9 maanden in RVS tanks.
KLEUR
Robijnrood.
GEUR
Rijpe, rode bessen. Kersen- en aardbeienjam.
SMAAK
Fruitige wijn met evenwichtige zuren en zachte tannines.
SERVEREN BIJ
Heerlijk bij gevogelte, bijvoorbeeld patrijs of parelhoen. Ook lekker bij
konijn.
is toegevoegd aan uw winkelwagen.
Niet op voorraad