Aroma's van kruiden rode bessen en delicate aroma's van hout. In de mond ronde tannines en versmolten aroma's van frambozen bramen en vanille. Een mooi evenwicht tussen zuren en tannines die de langdurige rijpingop hout verzacht. Lees meer..
Guigal is de pionier wat betreft de single vineyards" in Côte Rôtie. Uit zijn drie bekendste wijngaarden "La Landonne" "La Mouline" en "La Turque" komen de meest gewilde en befaamde wijnen van de wereld.Het Guigal verhaal start in 1924 als Etienne Guigal als 14 jarige begint te werken in de kelders van Vidal Fleury. Tegen 1946 is hij reeds enige tijd keldermeester en vind hij het tijd worden om een eigen bedrijf op te richten.Dat geschiedde in Ampuis gelegen in het hart van de appellatie Côte Rôtie. In 1961 voegt zoon Marcel zich bij het bedrijf. Hij heeft de huidige leiding bij Guigal en zijn zoon Philippe 3e generatie is verantwoordelijk voor het productieproces vande wijnen. Guigal maakt "simpel" wijnmaken geniaal. Ze werken volledig organisch in de wijngaarden hanteren lage opbrengsten en er vindt geen interventie in de kelders plaats. Kort samengevat wordt er gewerkt met respect voor de natuur en passievoor de wijn. Naast de "La La La" wijnen zijn Côte Rôtie "Château d'Ampuis" Condrieu "La Doriane" en de L'Ermitage "Ex Voto" nog enkele kroonjuwelen van het domein." Donker robijnrode kleur. In de neus aroma's van kruiden rode bessen en delicate aroma's van hout. In de mond ronde tannines en versmolten aroma's van frambozen bramen en vanille. Een mooi evenwicht tussen zuren en tannines die de langdurige rijpingop hout verzacht.Donkere robijnrode kleur. De neus geurt naar kruidenaroma’s toetsen van rode vruchten en delicate houtaroma’s. De wijn heeft ronde tannines die in de mond versmelten met aroma’s van frambozen braambessen en vanille.Hij behoudt een perfect evenwicht tussen een bijna onmerkbare zuurtegraad en de tannines die de wijn langer houdbaar maken. De langere afrijping op hout geeft hem een zachter karakter. 96% Syrah en 4% Viognier. De wijngaarden zijn aangelegd op steile terrassen. De bodems zitten vol leisteen en kalkzandsteen op de Côte Blonde en ze zijn rijk aan ijzeroxide op de Côte Brune. De gemiddelde leeftijd van de wijnstokken is 35 jaar oud. De oogst gebeurt volledig manueel. Gaat zeer goed samen met wild rood vlees en kazen.
Aroma's van kruiden rode bessen en delicate aroma's van hout. In de mond ronde tannines en versmolt..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen