Het klinkt al spannend, ‘de privé selectie’. Dit is dan ook de absolute topwijn van het Portugese wijnhuis Esporão. In alle opzichten een intense wijn: in kleur, geur en smaak. De wijn oogt donker granaatrood. De geur is compact en rijk met rijp rood be Lees meer..
De regio Alentejo kenmerkt zich door een zomer van zeer warme dagen met een sterke afkoeling in de nacht gevolgd door een voor Portugal extreem koude winter. Deze ingrediënten in combinatie met een vulkanische bodem en lokale druivensoorten staan aan de basis van zeer originele wijnen. De geschiedenis van het landgoed Esporão gaat terug tot de Bronstijd. Tijdens de Romeinse bezetting werden de wijnen al geëxporteerd door het hele Romeinse rijk. Vanaf dat moment zijn ook de grenzen van het estate nagenoeg ongewijzigd gebleven. In 1985 de modernste winery van Portugal gebouwd waarbij zoveel mogelijk met natuurlijke technieken werd gewerkt. In 2002 werd een tweede winery gebouwd speciaal voor de productie van witte wijn. Naast de productie van wijnen is Esporão ook gespecialiseerd in de productie van hoogwaardige olijfolie. Hiervoor werd in 2016 en compleet nieuwe productie faciliteit geopend. Zowel in de wijngaard als in de olijfgaard werkt Esporão volledig volgens de regels van de biologische landbouw. Esporão behoort inmiddels tot de belangrijkste wijnproducenten van Portugal en ontvangt per jaar meer dan 50.000 bezoekers.
Het klinkt al spannend, ‘de privé selectie’. Dit is dan ook de absolute topwijn van het Portugese wijnhuis Esporão. In alle opzichten een intense wijn: in kleur, geur en smaak. De wijn oogt donker granaatrood. De geur is compact en rijk met rijp rood bessenfruit, gedroogd fruit, tabak, zoete kruiden en toast. De smaak is robuust, dik en de stevige tannines zorgen voor een lange levensduur. Serieuze wijn.
Zo’n stijlvolle wijn, daar hoort een mooi gerecht bij. Een klassieke ‘boeuf en croûte’, ossenhaas met een paddenstoelmengsel, hertenbiefstuk of varkenshaas. Of een kruidige lamsbout, of gevulde kip uit de oven. Maar ook als afsluiter van een diner bij een stuk oude brokkelkaas en wat vijgenbrood.
Past goed bij: lamsbout, beef wellington, ossenhaas, varkenshaas, oude kaas
Het klinkt al spannend, ‘de privé selectie’. Dit is dan ook de absolute topwijn van het Portug..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen