0
In 1956 werd La Cave des Vignerons de Gigondas opgericht in het hart van de streek door een handvol wijnmakers die de identiteit en de economische belangen van alle wijnmakers wilden verdedigen. Ze wilden een joint venture oprichten die voldoende belangrijk was om oenologische en commerciële kwesties te trotseren. Met deze visie is er een sterke wil om hun eigen appellatie op te richten op een zo authentiek mogelijke manier om zo samen met de andere wijnmakers een kwalitatief hoog imago op te bouwen voor hun wijnen. Vandaag de dag leiden ze 260 ha, verdeeld over de 3 appellaties: Gigondas, Vacqueyras en Beaumes de Venise.
63% Grenache noir, 24% Syrah en 13% Mourvèdre & Cinsault. Ligging in de gemeente Vacqueyras, ten zuiden van de wijngaard Gigondas, overschaduwd door de Dentelles de Montmirail. Alluviale gronden op hellingen en uitgestrekte terrassen.
Traditionele vinificatie. Volledige ontristing om zo alleen de druiven over te houden. Koude schilinweking (18°C), een lange fermentatie en temperatuurcontrole. Rijping zonder hout.
Groentenstoofpot, kwartel met kersen en peper van Setchouan, salade met rundvlees gemarineerd met kruiden, kaasschotel. De ideale serveertemperatuur is 16°C à 17°C.