Wijnomschrijving
Breed en verleidelijk, aards, specerijen, vanille, kersen en pruimen, toast, tabak, met een volle en soepele smaak, heel krachtig en intens, zwoel, met een lichte stevigheid in de afdronk.
Vinificatie
De druiven worden geoogst in de vroege ochtend, om fris fruit in de gistkuipen te krijgen. De gistingstemperatuur wordt relatief laag gehouden, om het fruit te benadrukken. De wijn ondergaat zijn malolactische gisting en vervolgens zijn rijping op vaten van Frans en Amerikaans eiken.
Deze Pinot noir krijgt zijn bijzondere, complexe karakter door het gebruik van druiven uit de verschillende regio’s van Californië die het meest geschikt zijn voor de aanplant van pinot noir: Monterey, Lodi en de North Coast. Fruit van elke van deze regio’s voegt een eigen laag toe aan de blend, zodat hij meer complexiteit krijgt. Wijngaarden in de regio Lodi -waar veel wijnhuizen druiven voor hun mousserende wijnen vandaan halen- geven de wijn zijn ruggengraat. De druiven van de North Coast zorgen voor veel fruit en krachtige, intense aroma’s. Monterey-fruit geeft dat prachtige karakter van kersenfruit, waar de regio zo befaamd om is. Een ideale mix van bijzondere smaken.
Wijn/Spijs
Fijn bij gedroogde worst, een mooie pizza, worstjes van de barbecue, gegrilde kip, een mooie varkenskarbonade, zachte roodbacterie kazen.
Serveertemperatuur
14-16 graden
Bewaarpotentieel
Op dronk, ook 2-3 jaar laten liggen