Prachtige Chardonnay uit Hawke's Bay in Nieuw Zeeland. Het hand-geoogste fruit wordt deels op houten vaten vergist en rijpt nog minimaal 11 maanden op vat door. Het resultaat mag er zijn! Rijp, geel fruit, vanille en rijkdom, met elegante zuren. Lees meer..
Tony Bish maakt al ruim 40 jaar wijn in Hawke's Bay. Dit gebied gelegen aan de oostkant van het noorder-eiland. Is vernoemd naar de aangrenzende baai. Bish wordt ook wel de "King of Chardonnay"genoemd. Zijn wijnen worden enkel van deze druif gemaakt en gooien steevast hoge ogen. De wijngaarden liggen in de districten Bridge Pa en Mangatahi van Hawke's Bay. Bish werkt voornamelijk biologisch in zowel wijngaard als kelder en oogst al het fruit manueel. Zijn kelder is ronduit bijzonder te noemen. Naast de vele barriques van Franse makelij, gebruikt hij sinds 2015 ook grote betonnen eieren om zijn wijnen in te rijpen. Hij was de eerste wijnmaker in Nieuw Zeeland die deze techniek gebruikte. Het grote voordeel van rijping in een betonnen ei is de vorm. Hierdoor worden de dode gistcellen perfect verspreidt over de wijn. Daarnaast heeft beton uiteraard een andere luchtwerking op de wijn en vermijdt Bish overmatig houtgebruik. Zijn wijnen zijn dan ook altijd gekenmerkt door een prachtige complexiteit en elegantie.
De Heartwood Chardonnay is een prachtige wijn uit Hawke's Bay in Nieuw Zeeland. Het hand-geoogste fruit wordt deels op houten vaten vergist en rijpt nog minimaal 11 maanden op vat door. Het resultaat mag er zijn! Rijp, geel fruit, vanille en rijkdom, met elegante zuren.
Prachtige Chardonnay uit Hawke's Bay in Nieuw Zeeland. Het hand-geoogste fruit wordt deels op houten..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen