De wijn heeft een goudgele kleur en een intens bouquet met kruidige en bloemige tonen. De smaak is fris en mineraal, met een volle, sappige afdronk. Gemaakt van Negroamaro in Salento op ijzerrijke kalksteenbodems, ondergaat de wijn een delicate persing en scheiding van de schillen. Na statische klaring en fermentatie bij 11°C rijpt de wijn 2-3 maanden op de droesem. Perfect bij voorgerechten, vissoepen, jonge kazen en lichte pasta’s. Deze Blanc de Noir, hoewel van blauwe druiven gemaakt, heeft een witte kleur en biedt een frisse, subtiele smaak met tonen van citrus en rijp fruit.
Het verhaal van
La Pruina begint aan het begin van de jaren 80 als Pietro d'Apolito het bedrijf start. Pietro, vandaag de dag liefkozend opa Pietro genoemd, begint aanvankelijk met de aanplant van olijvenbomen en wijnranken. Het bedrijf maakte mede door de hulp van zijn vrouw Marianna een gestage groei door. Er werden steeds meer hectare wijngaard aangekocht in en rondom Salento. Al het fruit werd in deze tijd nog verkocht aan omliggende wijnproducenten. In 2012 kiest de nieuwe generatie in het familiebedrijf er echter voor om van het prachtige fruit zelfstandig wijnen te gaan maken. Zo werd het merk La Pruina geboren. Door de jaren heen is het merk La Pruina enorm gegroeid en is dus ook de productie van het domein aardig opgeschroefd. De wijngaarden worden manueel en veelal biologisch bewerkt. De oudste stokken op het domein zijn bijna 50 jaar oud. Veel van de aanplant is in de vorm van losstaande bushvines. Een ideale groeimethode in het warme land van Puglia. Op de ijzerhoudende leisteenbodem staan veel autochtone druivenrassen aangeplant als Malvasia, Fiano en Negroamaro. Momenteel is La Pruina in meer dan 20 landen verkrijgbaar en wint het huis meer dan geregeld een prijs voor een van de succesvolle wijnen. Het geheim van La Pruina is en blijft toch, het maken van authentieke Puglia wijnen met finesse en drinkbaarheid. De wijnen worden gekenmerkt door een grote doordrinkbaarheid en elegantie.