Le Dix wordt voornamelijk gemaakt van een oud perceel Cabernet Sauvignon genaamd El Fraile, wat de monnik betekent. De wijnstokken zijn in hoge dichtheid aangeplant en produceren druiven van hoge kwaliteit met een opmerkelijke concentratie. Absolute top! Lees meer..
Het mediterrane klimaat en de bevoorrechte terroirs van Colchagua, dat zich uitstrekt van het kustgebied tot aan de uitlopers van het Andesgebergte, hebben het tot een favoriete plek gemaakt om kwaliteitswijnen in Chili te produceren. Het landgoed Los Vascos ligt aan de voet van de kuststreek, 200 km ten zuidwesten van Santiago, in het koelere deel van Colchagua, waar de wijnstokken profiteren van de natuurlijke verkoelende invloed van de Stille Oceaan.
Le Dix wordt net als de Bordeaux Grands Crus met de grootste zorg gemaakt. Druiven worden zorgvuldig geselecteerd en met de hand geoogst. Na het ontsteelen worden ze in temperatuurgecontroleerde roestvrijstalen vaten geplaatst voor alcoholische gisting. Tijdens de maceratie worden indien nodig zachte overpompingen uitgevoerd voor een zachte extractie van de tannines en kleurstoffen. Malolactische gisting vindt van nature plaats in tanks, waarna de wijn wordt overgebracht naar Franse eikenhouten vaten van de Tonnellerie des Domaines in Pauillac (60% nieuw eikenhout) voor een periode van 18 maanden. Deze wijn zal zijn complexiteit onthullen bij verdere rijping op fles.
Le Dix wordt voornamelijk gemaakt van een oud perceel Cabernet Sauvignon genaamd El Fraile, wat de m..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen