Winkelwagen
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
Na de Tweede Wereldoorlog in de jaren ’50 heerste er veel armoede onder
de boeren in Zuid-Italië. Grootvader Angelo Paradiso, een van de vele
boeren in Puglia, besluit in die tijd zijn heil te zoeken in de wijnbouw en
bouwt in 1954 het wijnhuis Cantine Paradiso. Tegenwoordig is Cantine
Paradiso een wijnhuis, dat met name bekend staat om zijn gulle ‘jammy’
rode wijnen gemaakt van Primitivo, Negroamaro en Nero di Troia. Hun
beste wijn is gemaakt van 100% Primitivo en is vernoemd naar het jaar
van oprichting: de 1954.
WIJNGAARD EN REGIO
De druiven worden begin oktober geplukt in de wijngaarden rond Cerignola.
VINIFICATIE
Na het ontstelen van de druiven worden deze gekneusd en weken ze 10-15 dagen in RVS tanks op een gecontroleerde temperatuur onder de 27 graden. De wijn wordt daarna geperst. De wijn blijft 2 maanden in RVS tanks, om vervolgens overgebracht te worden naar eikenhouten vaten. Daarin rijpt de wijn 12 maanden. De wijn rijpt vervolgens nog 4 maanden op fles.
KLEUR
Diep robijnrood met paarse reflecties.
GEUR
Rijp, rood kersenfruit. Cacao en koffie.
SMAAK
Geconcentreerd. Zwoel, dik, rijp fruit. Prettige tannines.
SERVEREN BIJ
Lekker bij een sappige hamburger met bacon en barbecuesaus.
SERVEERTEMP.
16-18 °C
ALCOHOL (%)
14,00
Bent u op zoek naar een goede, volle rode wijn voor bij een heerlijk diner en wilt u graag een fles Paradiso Angelo Primo Nero di Troia 2017 kopen? Dan zit u bij Vanouds de Zwaan goed! Al onze rode wijnen zijn per fles te bestellen. Bestellingen die overdag bij ons zijn binnengekomen, worden vaak dezelfde (werk)dag al verstuurd vanuit ons magazijn en de volgende dag bij uw thuis bezorgd. Wilt u er zeker van zijn dat u de bestelling de volgende dag in huis hebt? Neem dan even contact met ons op voordat u bestelt. Dat kan door te bellen naar 076-7002490 of door een e-mail te sturen naar [email protected].
is toegevoegd aan uw winkelwagen.
Niet op voorraad