Diep fruitig met tonen van bramen en pruimen. Vol en krachtig met een prettige ruggengraat van de tannines. Lees meer..
Na de Tweede Wereldoorlog in de jaren ’50 heerste er veel armoede onder de boeren in Zuid-Italië. Grootvader Angelo Paradiso, een van de vele boeren in Puglia, besluit in die tijd zijn heil te zoeken in de wijnbouw en bouwt in 1954 het wijnhuis Cantine Paradiso. Tegenwoordig is Cantine Paradiso een wijnhuis, dat met name bekend staat om zijn gulle, rode wijnen, gemaakt van druivensoorten als Primitivo, Negroamaro en Nero di Troia.
De druiven worden begin tot halverwege oktober geplukt in de wijngaarden rond Cerignola. De druiven zijn dan zeer rijp en zeer geconcentreerd van smaak.
Na het ontstelen van de druiven worden deze gekneusd en weken ze 10-15 dagen in RVS tanks op een gecontroleerde temperatuur. Tijdens dat proces wordt het druivensap steeds over de naar boven drijvende druivenpulp gepompt, waardoor extra smaak wordt onttrokken. De wijn wordt daarna geperst. De wijn blijft 2 maanden in RVS tanks, om vervolgens overgebracht te worden naar medium-getoaste vaten van Frans Allier-eikenhout. Daarin rijpt de wijn 12 maanden. De wijn rijpt vervolgens nog een jaar op fles voordat deze op de markt komt.
Diep fruitig met tonen van bramen en pruimen. Vol en krachtig met een prettige ruggengraat van de ta..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen