Florale tonen in de neus, gevolgd door vlierbes, honing, mango, passievrucht wat specerijen, abrikoos, mandarijn, sinaasappelschil, galiameloen en citrus. Heerlijke friszoete aanzet met mooie levendige zuren, niet zwaar, sinaasappel, citrus en grapefruit Lees meer..
Florale tonen in de neus, gevolgd door vlierbes, honing, mango, passievrucht wat specerijen, abrikoos, mandarijn, sinaasappelschil, galiameloen en citrus. Heerlijke friszoete aanzet met mooie levendige zuren, niet zwaar, sinaasappel, citrus en grapefruit
Deze bijzondere wijn werd geoogst bij -6 tot -8 graden Celsius. De druiven werden handmatig geselecteerd en traditioneel gevinifieerd. Eiswein (of icewine) is een bijzonder fenomeen. Het werd bij toeval in Duitsland ontdekt rond het einde van de 18e eeuw. Een plotselinge, vroeg intredende winter zorgde ervoor dat de druiven van een wijnboer bevroren aan de stok hingen. Ondanks dat men dacht dat de oogst verloren zou zijn, werd er toch geperst. Het resultaat? Een delicate, zoete en geconcentreerde wijn! De druiven voor eiswein moeten lang blijven hangen, tot in de winterperiode. De oogst vindt altijd ‘s nachts plaats bij ongeveer -7 graden Celsius. Dat moet wel, want een enkel zonnestraaltje kan een druif al laten ontdooien en dat is niet de bedoeling. De bevroren druiven gaan kort na de oogst de pers in. Het persen is een zorgvuldig proces, voorzichtig worden de druiven ontdaan van hun gekristalliseerde water en blijft er een heel geconcentreerd, suikerrijk sap over. Door het hoge suikergehalte is het een stuk lastiger om de gisting op gang te brengen dan bij het maken van een droge wijn. Bovendien duurt de periode periode van gisting ook veel langer. Geduld wordt echter beloond, want dit soort wijnen zijn over het algemeen fenomenaal! En voor degenen die echt lang kunnen wachten: eiswein heeft een heel hoog ouderingspotentieel.
Purcari komt uit Moldavië en heeft een rijk verleden. Het begon allemaal in 1827 toen het landgoed Purcari gesticht werd. In 1878 werd een rode wijn van Purcari 1827 op de wereldtentoonstelling in Parijs aangezien voor een echte Bordeaux. Iedereen was verrast dat deze uitstekende wijn eigenlijk uit een kleine regio uit het onbekende Moldavië kwam. Aan het eind van de negentiende eeuw was het zelfs één van de meest beroemde wijnen van de wereld. Niet voor niets waren legendarische personen zoals Tsaar Nicolaas II en Queen Victoria vaak geziene gasten op het landgoed. Purcari staat tegenwoordig nog steeds bekend als beste wijnhuis van Moldavië en sleept met haar wijnen van handgeplukte druiven vele prijzen in de wacht.
Florale tonen in de neus, gevolgd door vlierbes, honing, mango, passievrucht wat specerijen, abrikoo..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen