Aroma’s van viool, pioenroos en klein rood fruit. In de mond ook rood fruit, een vleugje peper en mooie tannines. Een vrij stevige Beaujolais dus, lekker bij de maaltijd. Lees meer..
Dit is een “Vin Nature”, wat zoveel wil zeggen dat er geen toevoegingen aan de wijn zijn gedaan tijdens de vinificatie, zoals sulfiet. Het resultaat is een zeer pure, fruitige en mineralige wijn. Aroma’s van viool, pioenroos en klein rood fruit. In de mond ook rood fruit, een vleugje peper en mooie tannines. Een
vrij stevige Beaujolais dus, lekker bij de maaltijd.
Deze wijn is gemaakt door Château de la Terrière. Château de la Terrière heeft een rijke historie en wordt al genoemd in oude kronieken uit de 13de eeuw. Is mooi gelegen met uitzicht op de Mont Brouilly waar ook haar wijngaarden liggen. Vanaf het jaar 1535 wordt er wijn gemaakt.
Beaujolais wijnen worden gemaakt, 'gevinifieerd', van de charmante en smaakvolle Gamay-druif (noir à jus blanc) - een zwarte druif met helder sap. In het zuiden, de 'Bas Beaujolais', bestaat de grond uit een mengsel van klei en kalk, en dit levert een wijn op die jong gedronken moet worden. Het belang van het terroir mag men in de Beaujolais zeker niet onderschatten. Alle Cru’s van de Beaujolais, waaronder Régnié, komen dan ook uit het noorden van de streek, een gebied met golvende heuvels, arme granietbodems en een gunstig klimaat. Met de gamaydruif en het terroir heb je nog geen Beaujolais. De derde factor is de wijnmaker en daar is Vanouds de Zwaan zeer selectief in geweest.
Aroma’s van viool, pioenroos en klein rood fruit. In de mond ook rood fruit, een vleugje peper en ..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen