Mooi geparfumeerd, zwarte bessen, pruimen en een lichte kruidigheid, met een vleugje vanille van het eikenhout. Pure en elegante smaak, fijne zuren en mooie tannine, heerlijk sap, frisheid, met een fraaie complexiteit.
Vinificatie
De druiven worden met de hand geoogst, en ondergaan een koude inweking gedurende 10 dagen, om hem veel fruit en concentratie te geven. Daarna ondergaat hij een rijping op Franse eiken vaten gedurende 12 maanden.
Achtergrond informatie
Marlborough is dé wijnstreek van Nieuw-Zeeland, goed voor zo’n driekwart van de totale productie van dit land. Sauvignon blanc is hier dé druif, maar het klimaat is ook zeer geschikt voor andere druiven. In de Sancerre, thuisbasis van de sauvignon blanc, wordt ook met veel succes pinot noir aangeplant. Dat werkt ook in Marlborough. Het koele klimaat is perfect voor pinot noir. Deze biologische pinot noir wordt gemaakt van druiven van de Templar wijngaard in Awatare Valley, waar het nog iets koeler is dan in het dal van de Wairau, waar de meeste wijnen vandaan komen. Deze wijngaard is sinds 2009 gecertificeerd biologisch. Een heerlijke wijn, puur, en écht Pinot noir.