Fruitige stijl syrah, aangenaam confiture, wat kruidigheid, kersen, laurier en specerijen, zwoel en zacht, elegante smaak, zwarte olijven, zacht en aangenaam, verleiding, zacht en open, lichtvoetig, zachte finale, goede tannine.
Vinificatie
De druiven worden na de oogst direct ontsteeld en de wijn ondergaat zijn gisting op roestvrij staal, na toevoeging van speciale, geselecteerde Rhônegisten. Van de wijn rijpt vervolgend 70% op deels nieuwe en deels gebruikte barriques. De rest blijft op tank, om het fruit te behouden. Na 20 maanden rijping worden de twee delen weer geblend. Aan de wijn is 5% grenache toegevoegd, om hem mooi af te ronden.
Achtergrond informatie
In Nieuw-Zeeland zijn maar enkele gebieden gespecialiseerd in het maken van bijzonder rood. De oudste en waarschijnlijk ook bekendste daarvan is Hawke’s Bay, aan de oostkant van het Noorder Eiland, een streek met een wijngeschiedenis van 160 jaar. Hier is het warm genoeg om een druif als syrah perfect te laten rijpen. De streek beschikt over mooie hellingen en bijzondere wijngaarden met een warme ondergrond, met veel stenen, die de warmte goed vasthouden. Omdat het, net als elders in Nieuw-Zeeland, altijd relatief koel blijft, levert dit een frisse en elegante stijl syrah op, met zachte tannine. Bijna Europees van karakter. Heerlijk.
Wijn/Spijs
Wildgerechten, zoals haas of fazant, pepersteak, ratatouille met pittige worstjes, belegen kazen.