0
Wines & Winemakers by Saven bestaat uit een groep zeer innovatieve producenten en wijnmakers, die zonder afbreuk te doen aan de unieke smaken en karakteristieken van de regio, werken met de meest geavanceerde technologieën. Ze zijn actief in de regio's Vinho Verde, Alvarinho, Douro, Port, Dao, Bairrada, Ribatejo, Palmela en Alentejo. Ze streven naar het beste eindresultaat en trachten zoveel mogelijk bijzondere karakteristieken van de terroir in de wijn te laten spreken. Alle betrokken producenten hebben een zeer ruime ervaring in hun vak en hebben een ongelooflijke passie voor het wijnmaken, de technieken en de processen. De meeste zorg wordt op de eerste plaats besteed in de wijngaarden. Dit is uiteraard de plek waar alles begint!
Viosinho, Vinhas Velhas, Rabigato, Códega do Larinho, Arinto (Pedernã) De wijnstokken staan aangeplant op een bodem van graniet met een zeer goede drainage.
De druiven worden ontsteeld en gekneusd, gevolgd door 12 uur pre-fermentatie. De wijn rijpt gedurende 6 maanden in vaten van nieuw Frans eikenhout.
Deze wijn past uitstekend bij zeevruchten, gerechten met gegrilde vissoorten en wit vlees. De ideale serveertemperatuur van deze wijn is 8 tot 10 graden Celsius.