Deze unieke witte blend is knisperend fris. Je ruikt rijp steenfruit zoals perzik en nectarine. Dit proef je ook terug in de smaak, samen met rijpe grapefruit. Deze rijpe grapefruit zorgt voor een subtiel en prettis bittertje in de nasmaak. Lees meer..
Al bijna honderd jaar werken drie generaties van de familie Prataviera-Jegerlehner met veel
passie in hun wijngaarden in de Gascogne. Zij zijn erin geslaagd een breed scala aan
elegante en frisse wijnen te ontwikkelen, mede dankzij het uitzonderlijke terroir. De
wijngaard strekt zich uit over 200 hectare grond in de Côtes de Gascogne.
Deze witte wijn is vernoemd naar het terroir, de bodem waar de druiven op groeien. Deze bodem zit vol met zeefossielen. De bodem heeft ook veel invloed op het mondgevoel als je de wijn drinkt. Als je een slok neemt, ervaar je een licht prikkelend en ziltig mondgevoel.
Lekker bij verschillende frisse salades met vis of met gegrilde groenten of een frisse kaas. Een Caprese salade, tomaten- of paprikasalade zal goed passen bij de frisse tonen van deze wijn. Laat vooral een klein zuurtje terugkomen in de dressing of de vinaigrette.
De druiven worden ’s nachts en in de vroege ochtend geoogst om de aroma’s te behouden en oxidatie te voorkomen. Lange maceratie met de schil waarna de druiven onder stikstof wordt geperst om zo de aroma’s en frisheid te behouden en het bruin worden van de sap te voorkomen. Vervolgens rijpt de wijn nog minimaal 3 maanden in RVS- en betonnen tanks.
Deze unieke witte blend is knisperend fris. Je ruikt rijp steenfruit zoals perzik en nectarine. Dit ..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen