In alle opzichten een intense Pinotage. Diep donkerrood van kleur. Met een expressieve, rijke koffie- en chocoladegeur, aards, aangevuld met frivool fruit, zoals moerbeien, pruimen en maraschino kersen. Ook iets vanille. Lees meer..
In alle opzichten een intense Pinotage. Diep donkerrood van kleur. Met een expressieve, rijke koffie- en chocoladegeur, aards, aangevuld met frivool fruit, zoals moerbeien, pruimen en maraschino kersen. Ook iets vanille. Temperamentvol van smaak. Met zachte, zwoele tannines en een klein bittertje in de afdronk. Originele, temperamentvolle rode wijn uit Zuid-Afrika met zwoele tannines.
De Barista-wijnen worden geproduceerd op de Boekenhoutskloof-wijngaard, gelegen in het Franschhoek-dal in Zuid-Afrika. Het interessante feit is dat de naam zijn oorsprong vindt in het "Franse" Franschhoek, een Afrikaanse naam die enkele eeuwen geleden is ontstaan door de aanwezigheid van de Franse Hugenoten. De oorspronkelijke boerderij dateert al uit 1776.
Tijdens de opkomst van de apartheid in Zuid-Afrika werden de Pinotage- en Chenin Blanc-druiven uit Europa niet goed ontvangen. Na het einde van de apartheid in 1991 gingen de wijnmarkten weer open. In eerste instantie concentreerden Afrikaanse wijnboeren zich echter voornamelijk op Europese druivensoorten zoals Shiraz of Cabernet Sauvignon, omdat deze commercieel aantrekkelijker waren. Pas later werden de Pinotage- en Chenin Blanc-druiven populairder.
In 1993 werd de boerderij omgevormd tot een wijnhuis. De nieuwe eigenaar, wijnmaker Marc Kent, begon direct met het aanplanten van rode Pinotage-druiven vanwege hun toenemende populariteit. Net als de Hugenoten had Marc een connectie met Frankrijk. Na het planten van de druiven liet hij een ruime wijnkelder bouwen om de wijnen op een dynamische manier te kunnen produceren. Door de sterke visie van de wijngaard sloot Bertus zich aan bij Marc en begon hij zijn eigen wijnen te verbouwen op de wijngaard in Franschhoek. Dit resulteerde in nog dynamischere Barista-wijnen die bekend zijn in alle uithoeken.
Op zichzelf drinken, maar juist ook lekker bij eten. Zoals gerookte gerechten: ‘pulled pork’ of gerookte eend bijvoorbeeld. Andere opties zijn Mediterrane maaltijden met pepers en aubergines, rustiek Frans bistro eten, of klassiek Italiaans zoals pizza en lasagne. Serveer er ook gerust eens een pittige curry bij. Uiteraard is en blijft het de 'perfect match' bij een klassieke Zuid-Afrikaanse ‘braai’.
In alle opzichten een intense Pinotage. Diep donkerrood van kleur. Met een expressieve, rijke koffie..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen