Heerlijk gul en stevig. Zwarte bessen en bramen in de geur. In de smaak aangenaam bosfruit, wat kaneel, kruidigheid, laurier, aangename zuren en frisheid. Een mooie blend, waarin merlot en cabernet sauvignon herkenbaar aanwezig zijn. Expressieve wijn. Lees meer..
Domaine de la Clapière is gelegen op zestig hectare grond, waarvan 36 in gebruik zijn voor de wijnbouw. Het fraaie domein ligt bij het dorp Montagnac, vlak bij Pézenas, in het hart van de Languedoc. Grofweg tussen Montpellier en Béziers. Hier vind je de essentie van de wijngaarden van de streek aan de Middellandse Zee. Hier worden heerlijke, stoere, warme wijnen gemaakt, die weten te verleiden met hun zachte afdronk. In de wijngaarden van het domein staan naast cabernet sauvignon en merlot ook druiven die hier en in de Rhône al sinds jaar en dag staan:syrah, cinsault en carignan. Grenache is de volgende druif die zal worden aangeplant. Hiermee kan Jean Natoli nog beter de expressie van het Franse Zuidoosten laten zien bij de blends die hij maakt. En hij is vastbesloten de kwaliteit van de wijnen naar een steeds hoger niveau te brengen.
Sophie en Xavier Palatsi zwaaien de scepter op Domaine de la Clapière. Voor hen is het niet alleen belangrijk mooie wijnen te maken, maar ook om het plezier, geluk en trots te kunnen delen die ze voelenvoor het land waar ze mee werken. Ze worden daarin bijgestaan door Jean Natoli. Hij leidt een groot laboratorium in Saint-Clément-de-Rivière bij Montpellier. Hij is de oenoloog die hier de adviseur is voor het wijnmaken, ook voor de vorige eigenaren. Hij ziet nog veel mogelijkheden voor de toekomst, door goed werk in de wijngaarden en lage opbrengsten. Alle druiven van de verschillende percelen worden in de kelder apart gehouden en pas op het laatst worden de blends gemaakt. Zo weet Jean zeker dat hij het beste uit elke druif kan halen. Gatefer is afkomstig van zeven hectare wijngaarden op het domein, met een opbrengst van minder dan 35 hectoliter per hectare. Hij creëerde met deze smakelijke wijn een blend tussen cabernet en merlot met de Rhône-druif syrah. Deze werd gegist op de manier waarop Beaujolais wordt gemaakt, met macération carbonique. Dat geeft de wijn kracht, en tegelijk heerlijk fruit en een mooi soepel karakter.
Heerlijk gul en stevig. Zwarte bessen en bramen in de geur. In de smaak aangenaam bosfruit, wat kane..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen