De topwijn en het paradepaard van Nicolau de Almeida. Prachtige blend van Touriga Nacional, Touriga Francesa and Sousão. De wijn is vernoemd naar de ondergrond die een duidelijke rol speelt. Een wijn met veel complexiteit en elegantie. Nog jaren te beware Lees meer..
Nicolau de Almeida is een echt familiebedrijf in de noord Portugese streek Douro. Aan het hoofd van het domein en de familie staat João Rosas Nicolau de Almeida. João is een begenadigd wijnmaker die alle geheimen van de Douro wel kent. Samen met zijn zonen Mateus en João, beide gediplomeerde oenologen, produceert hij elk jaar weer prachtige authentieke Douro wijnen die een toonbeeld zijn van het lokale terroir.
De Douro is verdeeld in drie subregio's: Baixo Corgo, Cima Corgo en Douro Superior. De eerste heeft een mediterraan/Atlantisch microklimaat, de tweede mediterraan en de derde mediterraan/continentaal. Quinta do Monte Xisto ligt in de Douro Superior, in Vila Nova de Foz Côa, op de linkeroever van de rivier de Douro. Dit is de subregio met de laagste neerslagniveaus, met een jaarlijks gemiddelde van 400 mm.
In de regel loopt de rivier de Douro van oost naar west, waarbij het land aan de zuid- of noordzijde ligt. In het gebied van Vila Nova de Foz Côa heeft een tektonische breuk – de Vilariça-breuk – gezorgd voor een unieke reeks bochten in de rivier die voor verschillende zonexposities zorgen. Hier loopt de rivier van zuid naar noord, waardoor alle exposities op dezelfde plek kunnen plaatsvinden. In het noorden hebben we druiven die de wijn meer zuurgraad, meer frisheid geven, in het zuiden meer rijping, structuur. Zoals João zegt: “de pianotoetsen zijn er allemaal, we hebben alle noten om te componeren!
Kenmerkend voor de Douro en zeker voor Nicolau de Almeida is de ondergrond van Schist of leisteen. Zoals Joao zegt: "We werken in rotsen van meer dan 500 miljoen jaar oud die winterwater opslaan dat in de zomer door wijnstokken wordt geconsumeerd." De oude lagen Schist in de ondergrond geven de wijnen van Nicolau de Almeida hun kenmerkende diepgang en minerale ondertoon.
Quinta do Monte Xisto is gemaakt met druiven van onze beste percelen, sommige blootgesteld aan het noorden en andere aan het zuiden, waarbij wordt gezocht naar de balans tussen structuur/body en elegantie/zuurgraad. De blend bestaat uit Touriga Nacional, Touriga Francesa en Sousão.
De druiven werden handmatig geoogst en in dozen van 20 kg naar de wijnmakerij (gelegen in Vila Nova de Foz Côa, Douro) vervoerd. Ze werden gevinifieerd in persen met voettreden. De gisting vond plaats gedurende 6 dagen in de lagar met behulp van inheemse gisten. Dit werd gevolgd door een periode van 18 maanden in vaten van 600 liter en vaten van 2.000 liter in het depot in Vila Nova de Gaia, dicht bij de zee, met uitstekende temperatuur- en vochtigheidsomstandigheden.
De topwijn en het paradepaard van Nicolau de Almeida. Prachtige blend van Touriga Nacional, Touriga ..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen