Voor Professor Black gebruikt Warwick sauvignon blanc van hooggelegen wijngaarden in Stellenbosch, Zuid-Afrika. Opvallende neus met vlierbloesem, brandnetels, rijpe passievrucht en limoen. Complexe, rijke Sauvignon Blanc. Lees meer..
In 1964 werd de farm overgenomen door wijnmaker Norma Ratcliffe en haar man Stan. Het duurde 20 jaar voordat de eerste Warwick wijn op de markt kwam, in 1984 werden de vintage van La Femme Bleu Cabernet Sauvignon uitgebracht. In de jaren daarna bottelde Warwick de allereerste Cape Blend ter wereld, won meerdere internationale wijnprijzen, verscheen op een aantal van ’s werelds meest prestigieuze wijnkaarten en werd zelfs gekozen door James Bond tijdens een van diens avonturen. Eigenlijk heeft Warwick Estate zich ontwikkeld op eenzelfde manier als een wijnstok, door decennium na decennium, dankzij zorgvuldige planning, snoei en volharding. Met het oog op de toekomst werd in 2018 het naastgelegen Uitkyk landgoed aangekocht. Met een team vol internationaal ervaren mensen werd begonnen aan een nieuw hoofdstuk van de geschiedenis van Warwick. ‘
Het landgoed is gelegen in de uitlopers en op de middenhelling van de Simonsberg, op hoogtes variërend van 240 tot 360 meter boven zeeniveau. Zowel de hoogte als de zeebries zijn een verkoelde factor. Dankzij de verscheidenheid aan hellingen, ligging en grondsoorten staat op de Warwick-wijngaarden een mix van klassieke Bordeaux-druivensoorten aangeplant, aangevuld met Zuid-Afrikaanse getrouwen zoals Pinotage en Chenin Blanc. Cabernet Sauvignon is het meest aangeplante ras, gevold door Sauvignon Blanc en Cabernet Franc.
De witte wijn in de Professor Black range is vanaf de 2020 jaargang gemaakt van 100% sauvignon blanc. De druiven komen van hooggelegen wijngaarden op de Simonsberg in Stellenbosch. Het zijn twee percelen, het ene perceel is aangeplant in 1985, het andere in 2003. Er wordt in verschillende tirages (rondes) geplukt om complexiteit, verschillende aromatische kenmerken en textuur aan de wijn toe te voegen. Er wordt altijd vroeg in de ochtend geplukt, op het koelste moment van de dag. De druiven worden gekneusd en hebben 6-12 uur schilcontact in roestvrijstalen tanks, waarna de druiven vervolgens worden geperst. De gisting vindt plaats in RVS. Daarna rijpt de wijn 100 dagen op de droesem om de wijn iets ronder en zachter van smaak te maken.
Voor Professor Black gebruikt Warwick sauvignon blanc van hooggelegen wijngaarden in Stellenbosch, Z..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen