Zachte, droge witte wijn van de traminerdruif. Geur van rozenblaadjes en lychee, maar ook specerijen, kruiden, jasmijn, zoete appel, nootmuskaat, abrikoos, kiwi en sinaasappelschil. Vol, sappig, zacht, kruidig met meloen, perzik en frisse zuren. Lees meer..
Purcari heeft een lang en rijk verleden. Het begon allemaal in 1827 toen het landgoed Purcari gesticht werd. Het kleine dorpje in Moldavië produceerde uitstekende wijnen want wijnproevers waren onder de indruk van het delicate boeket en de rijke, volle smaak. In 1878 werd een rode wijn van Purcari 1827 op de wereldtentoonstelling in Parijs aangezien voor een echte Franse topwijn. Iedereen was verrast dat deze uitstekende wijn eigenlijk uit een kleine regio uit het onbekende Moldavië kwam. Aan het eind van de negentiende eeuw was het zelfs één van de meest beroemde wijnen van de wereld. Niet voor niets waren legendarische personen zoals Tsaar Nicolaas II en Queen Victoria vaak geziene gasten op het landgoed. Nu is Château Purcari een van de belangrijkste bezienswaardigheden in Moldavië. Onlangs is Purcari 1827 wijn bekroond tot de beste wijn van Midden- en Oost-Europa.
Purcari 1827 wordt gemaakt in de omringende wijngaarden van het gelijknamige dorpje dat in de zuidoostelijke punt van Moldavië ligt. De wijngaarden liggen op ongeveer 30 kilometer afstand van de Zwarte Zee en vlakbij de Dniester rivier. De grond is daar zwart, hard en leemachtig. De druiven van de Purcari wijnen worden met de hand geplukt en geoogst.
Het valt al direct op dat deze traminer in een zeer fraaie, zware embossed fles zit. De wijn is dan ook in een beperkte oplage gemaakt en genummerd. Het verhaal van de traminerdruif gaat ver terug naar omstreeks de 15e eeuw. De naam is afgeleid van het Südtiroler dorp “Tramin”. De wijn die er van gemaakt werd diende als miswijn voor de kloosters. Echter is de geschiedenis van deze variëteit nogal omstreden. Zo zou de druif volgens de ene druivenkenner ontstaan zijn in gebied dat zich strekt van Noordoost-Frankrijk naar Zuidwest-Duitsland en volgens de andere kenner meer richting Oostenrijk. Hoe het ook zij, de druif brengt hele aromatische wijnen voort met zijn kenmerkende geuren van rozen en lychees en weet menig wijnliefhebber te charmeren. Het verhaal van de traminerdruif gaat ver terug naar omstreeks de 15e eeuw. De naam is afgeleid van het Südtiroler dorp “Tramin”. De wijn die er van gemaakt werd diende als miswijn voor de kloosters. Echter is de geschiedenis van deze variëteit nogal omstreden. Zo zou de druif volgens de ene druivenkenner ontstaan zijn in het gebied dat zich strekt van Noordoost-Frankrijk naar Zuidwest-Duitsland en volgens de andere kenner meer richting Oostenrijk. Hoe het ook zij, de druif brengt hele aromatische wijnen voort met zijn kenmerkende geuren van rozen en lychees en weet menig wijnliefhebber te charmeren.
Een zeer smakelijke combinatie met pittige Aziatische gerechten zoals een Indiase lamscurry, thai spicy beef salad en diverse pittige Chinese wokschotels, maar ook desserts met fruit, salades en wit vlees. Ook heerlijk bij Munster of zachte blauwe kazen zoals Roquefort, Gorgonzola en Danish Blue.
Zachte, droge witte wijn van de traminerdruif. Geur van rozenblaadjes en lychee, maar ook specerijen..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen