Stoere Toscaanse sangiovese van ingedroogd fruit, met een knipoog naar Amarone. Zwarte bramen, rode kersen, frambozen en stro. Hij is bloemig, licht rokerig, levendig, zacht en perfect in balans. Lees meer..
Twijfel je tussen een Amarone of een stevige Toscaanse sangiovese? Zoek dan niet langer: dit is het beste van twee werelden. Op en top Toscaans, gemaakt van local hero sangiovese. De druiven worden ingedroogd aan de stok. Dat levert meer kracht, smaak en concentratie op. Vergelijk hem gerust met een Amarone. Alleen dan met een wel heel vriendelijk prijskaartje.
De wijnmaker kiest ervoor om een deel van de sangiovese-druiven aan de stok in te laten drogen. De tak waar de druiventros aan hangt, wordt geknakt. De groei en rijping stopt, maar de concentratie van het druivensap neemt toe, waardoor de uiteindelijke wijn smaakvoller wordt. De Toscaanse variant van de appassimento-methode, die ook in Valpolicella veelvuldig wordt toegepast. Je proeft hierdoor zwarte bramen, rode kersen, frambozen en stro. Hij is bloemig, licht rokerig, levendig, zacht en perfect in balans.
Tip: Een heerlijke begeleider van pastagerechten met vlees of rokerige aubergine
Stoere Toscaanse sangiovese van ingedroogd fruit, met een knipoog naar Amarone. Zwarte bramen, rode ..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen