Vanouds de zwaan | Nieuwsbrief week 20 | Moederdag
Beste *|FNAME|*,
Natuurlijk hoef je niet te wachten op moederdag om te proosten met een goed glas wijn of cava. Mocht je nog een cadeau nodig hebben of gewoon zin hebben om te proosten, dan kunnen wij de Madre Goccia van Tenuta Iuzzolinien de Cava Premium van Clos Montblanc aanbevelen. Deze week extra aantrekkelijk geprijsd en uiteraard snel in huis.
Tenuta Iuzzolini Madre Goccia | Greco & Chardonnay De greco bianco en chardonnay-druiven gedijen goed bij het mediterrane klimaat in de zuid-Italiaanse regio Calabrië. Zodra ze de optimale rijpheid hebben, worden de druiven geplukt en apart gevinifieerd De druifjes worden ontsteelt en vervolgens zacht geperst. De greco bianco rijpt in roestvrijstalen vaten en de chardonnay voor 2 maanden op houten barriques. Hierna wordt de uiteindelijke blend samengesteld. Het levert een zomers glas Italiaans wit op. Je ontdekt veel rijp en exotisch fruit met hints van bloemen en een toets kalk. In de mond relatief vol, fruitgedreven met een aangename frisheid.
Tip:Een perfecte match bij frisse voorgerechten met vis of schaal- en schelpdieren maar doet het ook heel goed als aperitief.
In Catalonië, ten westen van Barcelona, ligt de weinig bekende DO Conca de Barbera wijnstreek. Hier wordt de lokale druif Trepat gebruikt en is Clos Montblanc het bekendste wijnhuis. Dit wijnproject begon in 1988 en is vernoemd naar de nabijgelegen historische vestingstad Montblanc. Het wijnhuis werkt niet alleen met lokale druiven, maar ook met internationale variëteiten als Chardonnay, Syrah, Sauvignon Blanc en Merlot. Clos Montblanc produceert traditionele wijnen en meer internationaal gemaakte wijnen, maar altijd binnen de traditionele filosofie van het wijnhuis. Naast witte en rode wijnen, maken ze ook prachtige Cava's.
Mooie droge, maar heerlijk fruitige Cava. Deze blend van Macabeu en Parellada is een fantastische doordrinker met een zachte en frisse mousse.
Tip:Heerlijk als aperitief, maar probeer deze wijn ook eens bij schaaldieren of een licht visgerecht!
Kabeljauw uit de oven Griekse stijl met Akenta cuvee 71 Vermentino
De vermentino is dé druif van Sardinië. Op dit prachtige Italiaanse eiland genieten de druiven van de intense zon. De Akenta cuvee 71 is een zalige wijn die barst van het zongerijpte gele fruit. Je proeft rijpe peren, appels en een vleug tropisch fruit, maar ook frisse zuren en een bittertje van grapefruit. De combinatie van het ronde karakter in de wijn met de onderliggende citrustoon maakt deze wijn een topper naast dit heerlijke kabeljauw gerecht!
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.