Al meer dan 150 jaar, gedurende zeven generaties, heeft de familie Zuazo Gastón zich gewijd aan de teelt van wijngaarden. In 1947 richtten Mariano Zuazo en Victoriano Gastón, samen met lokale wijnbouwers, een lokale wijncoöperatie op, gericht op de productie van bulkwijn. In 1987 nam de volgende generatie onder leiding van Luis Zuazo en negen wijnbouwers het initiatief om Maese Joan op te richten, een wijnkelder waar ze hun eigen wijnen konden produceren, laten rijpen en bottelen. In 1989, na het voltooien van zijn oenologiestudies, legde Prudencio Zuazo Gaston de basis voor een eigen familieproject: het produceren van wijnen met de vruchten van hun eigen wijngaarden. Tussen 1990 en 2000 groeiden, transformeerden en breidden ze de wijngaarden uit tot 52 hectare, de basis voor het nieuwe project.
In 2001 werd uiteindelijk Bodegas y Viñedos Zuazo Gastón opgericht. Vijftien jaar lang wijdde hij zich volledig aan het project, met een start in de lokale marktverkoop in 2002. Op dit moment worden zijn wijnen in meer dan 30 landen verkocht, met een sterke aanwezigheid op de binnenlandse markt en aanzienlijke erkenning.
Zuazo Gastón is het resultaat van de passie waarmee het werk wordt uitgevoerd, van de wijngaard tot aan de fles, en van het omringd zijn door een geweldig team van mensen dat dag in dag uit onvermoeibaar samenwerkt.