Post House
De Boerderij
Hermann Gebers kocht de boerderij in 1981 in het schilderachtige gebied tussen de steden Somerset West en Stellenbosch. Gelegen op een heuvelrug biedt de wijngaard panoramisch uitzicht op Kaap de Goede Hoop, False Bay en de omliggende Helderberg Mountains. Dit gebied is een van de vooraanstaande wijnregio's in Zuid-Afrika en valt onder het district Stellenboch.
De boerderij werd systematisch beplant met wijngaarden. In 1996 maakte Nick Gebers een paar experimentele vaten. Twee oogsten later, na een periode in Bourgondië, werd de eerste oogst uitgebracht.
Omdat het Herenhuis oorspronkelijk dienst deed als een postkantoor dat de lokale zendingsgemeenschap van Raithby bediende, was het een logische stap om de wijn te associëren met zijn postale oorsprong. De wijngaard werd dus Post House genoemd.
Het terrein beslaat in totaal 71 hectare, waarvan 38 hectare wijngaard is. Gelegen op 7 km van de kust van False Bay tussen Somerset West en Stellenbosch, zorgt een opening in de kustheuvel ervoor dat de zuid- en zuidwestenwinden naar de wijngaarden worden geleid, en deze over het algemeen koele briesjes helpen de zomertemperaturen te matigen.
De locatie, die oorspronkelijk een mix was van tabak en struikwijnen tot de vroege jaren 80, werd systematisch beplant met wijngaarden. Voor elke wijngaard werd de beste druivensoort gekozen op basis van het terroir. De geplande wijngaard zal in totaal 45 hectare beslaan. Vanaf 2009 bestaat de wijngaard uit Cabernet Sauvignon, Merlot, Shiraz, Petit Verdot, Pinotage, Chenin Blanc, Sauvignon Blanc en een vleugje Viognier.
Onze Filosofie
Post House-wijnen zijn wellicht de donkerst gekleurde wijnen die je ergens zult vinden. Het doel is om zo min mogelijk in te grijpen in het wijnmaakproces. We gebruiken traditionele wijnmaakmethoden, waaronder natuurlijke gistfermentatie, mandpersen en geen klaring of filtering.
Het belang van het terroir is fundamenteel voor het verkrijgen van een wijn van hoge kwaliteit. In deze context betekent terroir het afwijzen van vruchtbaardere gronden ten gunste van schralere grond. De realiteit is dat de Post House-farm oorspronkelijk werd beschouwd als een marginale boerderij in termen van haar potentieel als landbouweenheid. Het is pas wanneer je wijn maakt van de druiven in plaats van de druiven te verkopen, dat het marginale aspect van de vruchtbaarheid van de grond positief is geworden. Het marginale aspect resulteert in wijnstokken die meer in balans zijn, zonder overdreven krachtig te zijn en zonder de bijbehorende nadelen van hoge opbrengsten en beschaduwd fruit. Overmatige bladbeschaduwing leidt tot een afname van de knopvruchtbaarheid, suikerconcentratie, kleurdichtheid, smaak en wijnsteenzuurgehalte, terwijl het kaliumconcentratie, pH en appelzuur verhoogt. Een evenwichtige wijnstok resulteert in een goede balans tussen alcohol en zuurgraad, en dat is waar we naar streven in de wijngaard.