In 1925 kwam een groep wijnbouwers in het Rhônedal in Zuid-Frankrijk samen om wijnen van topkwaliteit te produceren onder de naam Cellier des Princes (“kelder van de prinsen”). In 1936 waren het deze wijnmakers die betrokken waren bij de oprichting van de eerste AOC (Appellation d’Origine Contrôlée) van Frankrijk: het prestigieuze Châteauneuf-du-Pape. De bijzondere wijnen uit Châteauneuf-du-Pape zijn nog steeds het boegbeeld van Cellier des Princes. Maar deze kelderprinsen produceren ook andere topwijnen, zoals Gigondas en Vacqueyras, en instapwijnen uit de Côtes-du-Rhône met een indrukwekkende prijs-plezierverhouding.
De jonge en getalenteerde wijnmaker Thierry Ferlay heeft nu de leiding over de wijnmakerij. In de afgelopen negen jaar heeft hij gezorgd voor een gestaag toenemend kwaliteitsniveau in het totale assortiment van Cellier des Princes. Thierry Ferlay wordt sinds 2017 actief ondersteund door de gerenommeerde oenoloog Philippe Cambie. Hij is een legende in het gebied rond Châteauneuf-du-Pape, omdat de wijnen waarvoor hij verantwoordelijk is 15 keer de topclassificatie van “wijnpaus” Robert Parker hebben gekregen: 100 punten.