De Bulls Eye is een grote wijn gemaakt van 100% Cabernet Sauvignon. De wijn rijpt minimaal 18 maanden op eikenhout. De naam Bulls Eye verwijst naar de eerste postzegel ooit uit Brazilië. Het land dat na Engeland in 1843 als tweede begon met de postzegel.
Gemaakt van 100% Raboso druiven aangeplant in het aloude Bellussera syteem. Ruim 30% van het fruit wordt ingedroogd voor de fermentatie. Dit zorgt voor veel intensiteit. De wijn rijpt deels maar liefst 36 maanden op eikenhout. Een topwijn met complexiteit
Houtgerijpte cuvée van cabernet sauvignon en marselan. Geuren van bessen, bramen, laurier, koffie, geroosterd brood en chocolade. Een zeer smaakvolle en krachtige wijn.
Topwijn van Bodegas Caro, het wijnhuis van de families Catena en Lafite Rothschild. Aroma's van chocolade, cederhout, truffels, tabak, kruiden, fijne bramen en een vleugje teer. Rijp en rijk, maar genuanceerd. Zijdezacht met een lange afdronk.
De geur is overtuigend met indrukken van pruimen, rode bessen en wat bakkruiden. De smaak is sappig en fluweel zacht met fraai gedoseerde tannines. Een complexe en vooral elegante wijn van hoog niveau.
De topwijn van Giustini, een primitivo volgepakt met fruit en kruidigheid, 6 maanden gerijpt op Frans eiken. Dik en zacht met een mooie fraicheur afkomstig uit Manduria van hele oude wijnstokken.
Deze wijn bestaat uit Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Malbec, Carmenere, Merlot en Petit Verdot. De fermentatie vindt plaats in Amerikaanse en Franse eikenhoutenvaten. De wijn rijpt daarna nog minimaal 1 jaar op fles alvorens het de markt op gaat.
Cresasso, een rode wijn gemaakt van pure Corvina Veronese druiven die op een plateau worden gelegd om voor twee maanden te drogen. Vervolgens volgt fermentatie gedurende 20 dagen en waarna de wijn voor 24 maanden oudert op Frans eiken vaten.
Topwijn van de lokale druif Cagnulari. Het fruit van de oude stokken wordt handmatig geoogst. Vervolgens ondergaat de wijn een rijpingsperiode van 12-14 maanden in barrique en een laatste verfijning op fles gedurende twee maanden.
Deze top-Rioja Reserva van boutique winery Valenciso is schaars, maar oh zo goed. Deze grandioze Rioja krijgt 95 punten van Tim Atkin. Vintage 2014 is nu perfect op dronk, je kunt er dus al volop van genieten.
De topwijn van Meerlust (en van Zuid Afrika) is de Rubicon. Geconcentreerde wijn met veel donker fruit (pastille en moerbeien), pure chocolade, wat bij elkaar wordt gehouden door soepele tannines.
Complexe, volle blend van Cabernet Sauvignon en Merlot. Het fruit is afkomstig van 30 jaar oude stokken aangeplant op 700 mtr boven zeeniveau. Door de rijping van bijna 2 jaar op eikenhout is dit een grote wijn.Zwart fruit, vanille en een lange afdronk.
Zeer mooie 100% Petit Verdot afkomstig van de heuvels rondom het Gardameer. De wijn rijpt maar liefst 3,5 jaar , waarvan ruim 2 jaar op Franse en Amerikaanse Barriques. Een zeer complexe wijn voor de liefhebbers van stevige, stoere wijnen met veel elega..
Aromatisch en sappig Pinotage. Met geuren van pruimen, viooltjes, kersen, suikerspin en een hint van mokka. Zo verleidelijk als de geur is ook de smaak. Gelaagd met rijp fruit en subtiel iets van vanille. Met dikke tannines en een lange afdronk.
Prachtige Cabernet (85% Cabernet Sauvignon en 15% Cabernet Franc). Complex, rijk en persistent; noten van rood fruit, rijp fruit, jam, met een vleugje vanille en een licht kruidachtige nuance.
Topwijn van de lokale druif Cagnulari. Het fruit van de oude stokken wordt handmatig geoogst. Vervolgens ondergaat de wijn een rijpingsperiode van 12-14 maanden in barrique en een laatste verfijning op fles gedurende twee maanden.
Het vlaggenschip van het huis. De Grosser Gewachs Riesling afkomstig van de steile wijngaard Ayler Kupp. Dit is een grote Riesling met een behoorlijk rijpingspotentieel. In de mond veel elegantie en rijkdom. Prachtige zuren en veel mineraliteit en afdronk
Een complexe, harmonieuze Chenin Blanc met uitnodigende aroma’s van kweepeer, witte peer, citroen en tonen van kamperfoelie. Gelaagd en complex van smaak , perfect in balans met de levendige zuren. De afdronk is lang en indrukwekkend.
Prachtige Rioja wijn gemaakt in samenwerking met de beroemde wijnmaker Claude Gros. Deze 100 % Tempranillo rijpte 18 maanden op Frans en Amerikaans eikenhouten vaten gevolgd door nog eens 12 maanden flesrijping. Complex, vol en elegant!
Finca Azaya Premium 2016 is een complexe maar zijdezachte wijn. Zeer dieppaarse kleur, bijna zwart. Echt aromatisch met diepe tonen van koffie, toast en rijp fruit. De smaak is rond, elegant, sappig en zeer goed uitgebalanceerd.
De wijn krijgt een rijping van 15 maanden op 100% nieuw Frans eiken en wordt ongefilterd gebotteld. De wijn toont laagjes zoet en rijp fruit van zwarte kersen en bessen, viooltjes. In de smaak weer dat heerlijke fruit en specerijen met veel structuur.
Ikarus is het vlaggenschip en de trots van Hensel. Deze cuvee wordt alleen gemaakt in de allerbeste oogstjaren. De wijn wordt gemaakt van de druif Cabernet Cubin (kruising tussen Cabernet Sauvignon en Blaufrankisch) van minstens 40 jaar oude stokken.
Volle, rijke Cabernet Sauvignon, maar wel met een jeugdige elegantie. In de geur wilde bessen, zwarte bessen, specerijen, cederhout en tabak. Neem een slok en er komen nog bramen, laurier, peper en pruimen bij. Mooi gelaagd, met een intense, lange afdronk
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.